Produkter
Huvudprodukten är i dagsläget Sockertång eller 'Saccarina Latissima'. Den skördas som den fösta primören på den svenska odlingssäsongen redan i mars/april. Tången tillagas direkt, lufttorkas eller blancheras efter skörd. Svensk tång från Nordic SeaFarm är en KRAV-märkt råvara.
Bakgrund
Nordic Seafarm grundades av forskare och marinbiologer redan 2016, men har på senare tid utvecklat produktutbudet och odlingsprocessen till större skala. Idag jobbar ca 10 personer i bolaget och de flesta hittas runt produktionsanläggningen i Dingle. Odlingsteamet håller till i Strömstad och Fjällbacka.
Mylla
Havsodling är en outnyttjad resurs och alldeles nödvändigt i omställningen mot mer hållbar odling och konsumtion. När man odlar på linor i havet behövs inget annat än solljus och havsvatten för att nutidens superfood skall växa från ca 2 cm till 2,5 meter(!). Potentialen för odlad tång är oändlig. Hållbar uppskalning av oldingsplatser, kontraktsodlare, entreprenörer och nya industrier och arbetstillfällen ser vi längs Bohuskusten i framtiden.
Verksamhet
Nordic SeaFarm samarbetar idag både med restauranger och livsmedelsindustrin. Verksamhet grundar sig i tron på att allt börjar i köket och att det är kockar och krögare som sätter agendan för vad vi har på tallriken. De senaste årens ökade intresse för tång i matlagning från allmänheten har medfört att en webbshop & hemma-hos-butik har öpnnats. I butikers säljs egenutvecklade produkter så som "Havsknäcke" med 20% blancherad tång i.
Producent
Förutom de som arbetar i bolaget finns det en mängd entusiaster kring tång och tångodling som ligger bakom produkterna. Det är tillsammans med tångdykerskor, guider, matintresserade, kockar, fiskhandlare, produktutvecklare, entreprenörer, fiskare, odlare och lokala eldsjälar som Nordic Seafarm har blivit det de är idag.
Adress
Kallkärrsvägen 21
455 61 Dingle
Karta