Produkter
Vitmögelost, blåmögelost och hårdost. Gjord på ekologisk och KRAV-märkt komjölk.
Bakgrund
Mejeriet grundades av Kent Daniels och Anita Boman Daniels för att de ville komplettera sin mjölkgård. Osten såldes då främst lokalt i Dalarna. Sedan 2019 drivs mejeriet av mellansonen Björn och hans fru Nicolina och idag säljs osten till många olika ställen i Sverige.
Mylla
Mjölkgården ”Lantverket”, som all mjölk mejeriet använder kommer ifrån, drivs idag av Björns bror Johan. Korna går på lösdrift och det finns ca 120 ha åker till foder plus ca 30 ha naturbete utspritt i olika byar. All åker är KRAV-godkänd. Gården ligger alldeles intill mejeriet och mjölken är ekologisk och KRAV-märkt.
Verksamhet
Hansjö mejeri har butik med självbetjäning där man förutom egna produkter även säljer en del mathantverk från andra producenter, främst från Dalarna. Det finns också ett ”container-mejeri” där gårdens mjölk blir ”Orsamjölk” i flaskor som levereras till butiker och restauranger i närområdet.
Producent
Björn Daniels som är andra generationens mejerist driver Hansjö Mejeri tillsammans med sin fru Nicolina.
Adress
Mässvägen 4
794 90 Orsa
Karta