Hornuddens Trädgård ligger på Aspö, inbäddad i Mälarens arkipelag. Här bedriver Mats och Karin Sjöstedt en diversifierad verksamhet med bland annat restaurang, café, stuguthyrnining och andelsträdgård.

Andelsträdgården är central för verksamheten och förser 40 hushåll och två kommuner med färska råvaror under perioden april-november. Tack vare växthuset kan man hålla en så lång odlingssäsong och man börjar så redan i januari. Av det som växer i trädgården förädlas en del till bland annat ekologisk vinäger, som nu finns i Grönsakshallens sortiment.

På den lilla Mälarudden skapar Hornuddens egna kock Oskar Nyström smaksättare i världsklass. Dragon, rosenkvitten och ”Gråsten barrique”, en gravensteinercidervinäger som har lagrats på Bourgognefat i 48 månader, är de första sorterna att nå Sveriges kockar med Grönsakshallens leveranser.

Dragon, artnr. 66351
Rosenkvitten, artnr. 66362
Gråsten barrique, artnr. 66352