Högtorp Gård jobbar med smaken av det orörda genom att plocka vilda råvaror från skog och mark och förädla till oljor, sirap och inläggningar. Här berättar Lena och Ola hur de jobbar med olika smaker, hur de sköter sin mark för att säkerställa att de kan fortsätta plocka de volymer de behöver även i framtiden samt ger några tips på hur du bäst använder Spruce granskottsolja.
Fler smakrika nyheter
Sörmlands Ädel märks och skyddas av EU
Sörmlands Ädel från Jürss mejeri blir den 14:e svenska produkten som får EU:s märkning SGB, Skyddad geografisk beteckning. Den skyddade geografiska beteckningen på Sörmlands Ädel berättar att osten du köper är producerad i landskapet Södermanland och att råvaran som osten tillverkas av är ekologisk mjölk…
Ett hälsingebageri med anor
Gustav Jansson startade Janssons Bröd 1946. Bageriet låg då i Ava, Delsbo, men flyttade sedan till Kyrkogatan i Ljusdal och där låg bageriet i nästan 30 år. I samma hus som bageriet låg i bodde Gustav med sin familj, frun Göta och sonen Curt. Bageriet…
Smakupplevelse som inleds med ett leende på läpparna
I Ales djupa skogar ystas prisbelönt ost av lokal ekologisk mjölk. Sommarhagens gårdsmejeri ligger bara tre mil utanför Göteborgs stadspuls, men det traditionella hantverket gör att det känns som hundra år bort. På Sommarhagens började arbetet med en kärlek till getter och ostarna ystades till…