Ett säkert sommartecken är den första leveransen från Wålstedts Lantbruk i Dala-Floda. Det som kom in först på Grönsakshallen i Stockholm var små vitkål, vanlig och lila kålrabbi, majrova, vacker mangold i tre färger, Lollo Rosso och Lollo Biondo, grönkål.
Per och Trygve odlar ekologiska grönsaker i Dala-Floda och har ett brett sortiment av frilandsgrönsaker med försäljning av både färska och inlagrade produkter. Hagens åkrar ligger vid Västerdalälvens strand i Dala-Floda. Jordarna här är lätta och fina och grönsakerna får växa i sin egen takt och hinner ta upp all den näring och de solstrålar som behövs för att ge en god smak och fin kvalité. Wålstedts var en av råvaruleverantörerna till Årets Kock 2019.
Se filmen om Wålstedts https://www.youtube.com/watch?v=UvaqdzYboCQ
Fler smakrika nyheter
Sörmlands Ädel märks och skyddas av EU
Sörmlands Ädel från Jürss mejeri blir den 14:e svenska produkten som får EU:s märkning SGB, Skyddad geografisk beteckning. Den skyddade geografiska beteckningen på Sörmlands Ädel berättar att osten du köper är producerad i landskapet Södermanland och att råvaran som osten tillverkas av är ekologisk mjölk…
Ett hälsingebageri med anor
Gustav Jansson startade Janssons Bröd 1946. Bageriet låg då i Ava, Delsbo, men flyttade sedan till Kyrkogatan i Ljusdal och där låg bageriet i nästan 30 år. I samma hus som bageriet låg i bodde Gustav med sin familj, frun Göta och sonen Curt. Bageriet…
Smakupplevelse som inleds med ett leende på läpparna
I Ales djupa skogar ystas prisbelönt ost av lokal ekologisk mjölk. Sommarhagens gårdsmejeri ligger bara tre mil utanför Göteborgs stadspuls, men det traditionella hantverket gör att det känns som hundra år bort. På Sommarhagens började arbetet med en kärlek till getter och ostarna ystades till…