Produkter
Förstklassiga charkuterier gjorda på kött från djur som fötts och levt hela sin liv på gården. I sortimentet finns lufttorkad grisnacke, oxbotten, lammrulle, lufttorkad fårfiol, spickekorv, salami, Mormor Annies korv och lammring.
Under säsong även KRAV-odlade grönsaker.
Bakgrund
Bjärhus som är skånska för ”huset vid kullen” är beläget i Söndraby invid Söderåsen i västra Skåne. Gården som funnits sedan 1660, och har varit i familjen Hanssons ägor i sju generationer. Bjärhus var den sjätte gården i Sverige att KRAV-certifieras redan 1989.
Mylla
Den mark som Bjärhus boskap betar på idag, brukades redan på 1100-talet av cistercienmunkarna vid Herrevadskloster. Munkar som flitigt planterade köks- och läkeväxter för kryddor och medicin.
Munkarnas tradition och hållbarhetstänk är något som finns med än idag varvid man sår in örter i beteshagarna. Här finns bland annat svartkämpe, kummin, cikoria, kärringtand, vitklöver och lusern som bidrar till köttets rika smak.
Verksamhetsområde
På Bjärhus bedrivs förädling, charkuteri och gårdsbutik. I gårdsbutiken säljs förutom den prisbelönta charken, även gårdens egna kött och grönsaker, allt uppfött och odlat enligt KRAV:s regler.
Producenter
Elisabeth och Lars Hansson med sönerna Gustav, Erik och Nils. Förädling, charkuteri och gårdsbutik drivs tillsammans med Anneli och Leif Persson där Leif är charkuterist och den som ligger bakom gårdens prisbelönta delikatesser.
Adress
Bjärhus 7738
264 93 Klippan
Karta