Produkter
Linderödssvin, samtliga styckdetaljer, hel och halv.
Bakgrund
Vintern 2011 tog Anders Gunnarsson över föräldragården och blev därmed femte generationen bonde på gården Halla. Innan dess arbetade han på den kända skånska krogen Rut på Skäret med sin svåger som drev krogen. Där föddes idén om en godare och gladare restauranggris. Anders köpte därför in tre gyltor och en galt av rasen Linderödsvin och de är i dag grunden till produktionen.
Mylla
Linderödssvinen lever hela sina liv utomhus i skogshagar. Där äter de insekter, maskar, örter, bark, ollon, bär och gräs. Ett bete som ger ett mycket smakrikt kött. De får också havre, korn, vete, rågvete och åkerböna som odlas på gården.
Verksamhet
På Halla Gård bedrivs uppfödning av Linderödssvin, rapsgris samt odling av foder till grisarna och skogsbruk.
Uppfödare
Anders Gunnarsson
Adress
Edsvära Halla 1
53593 Kvänum
Karta