Produkter
På Janssons bageri bakar man surdegsbröd, bullar, kakor och knäckebröd. Allt ifrån grunden och helst på lokala råvaror.
Bakgrund
Gustav Jansson startade Janssons Bröd 1946. Bageriet var då ett leveransbageri som bakade allt bröd i vedeldad ugn och levererade i hela Ljusdals kommun. Femton anställde gjorde detta möjligt, däribland bagare, packerskor, springpojkar och utkörare. Sedan 2011 drivs bageriet av Gustavs barnbarn, Lina Lundmark, 4:e generationens bagare, då även Gustavs far var bagare.
Mylla
Gävleborg är gränslandet mellan storstad och vildmark. Mellan bergen, havet och vattnet. Detta ger ett speciellt klimat och i Hälsingland har det alltid odlats mycket spannmål. En lokal kvarn maler vetet och svedjerågen som Janssons bakar sitt delikatessknäckebröd på.
Verksamhet
Janssons Bröd har en bageributik i Ljusdal och en filial i Järvsö. Brödet säljs över disk i butikerna och till utvalda hotell, restauranger och delikatessbutiker från Stockholm i söder till Umeå i norr.
Producent
Lina Lundmark är VD och bagerichef. Hon är kvinnan bakom delikatessknäcket och har tagit fram alltifrån recept, utseende och förpackning. Den dagliga driften av knäckebrödtillverkningen sköts av Shahira Alismail som är kvalitetsansvarig och se till att vajre påse uppfyller bageriets höga krav. Det är hantverk på riktigt!
Adress
Hybovägen 7
827 35 Ljusdal
Karta