Bärande Produkter
Blommor, rötter, svampar och blad – Bärande Produkters sortiment innefattar runt 100 grundråvaror från skog och mark. Färska, frysta och torkade beroende på säsong.
"Rålund Alkoholfri" av 100% kallpressade blåbär och "Bergskär Alkoholfri" av kallpressade lingon och äpplen. I produktserien "Rålund" finns ytterligare fyra olika viner på blåbär, samt ett på blåbär och hallon. I produktserien "Bergskär" finns även Bergskär Torrt vin av lingon och Bergskär glögg av lingonvin.
Lars och Li förverkligade idén om att producera premiumviner och -drycker av vilda blåbär för fem år sedan. Idag är New Nordic Beverage en erkänd och etablerad producent på den svenska dryckesmarknaden. Dryckesserierna Rålund och Bergskär är perfekta som måltidsdrycker och kan ersätta vin gjort på druvor.
De många soltimmarna i Norrland under sommarmånaderna ger våra vilda bär god karaktär, intensiv aromatisk smak och friskhet. Svenska blåbär och lingon har, till mångas förvåning, imponerade förutsättningar för vinmakeri tack vare att bären har en naturlig syra och tanninrikt skal. Genom att använda naturråvaror som växer vilt i skogen, kan miljöpåverkan minskas då ingen odling, bevattning eller svampbekämpningsmedel behövs.
New Nordic Beverage producerar kvalitetsviner och andra drycker av blåbär och lingon genom att kombinera svensk dryckestradition och ett professionellt modernt vinmakarhantverk. Vår verksamhet bidrar till en grön omställning av de svenska middagsborden, där viner av bär och frukt kan ersätta viner på druvor.
New Nordic Beverage består av Li Holmberg, lösningsorienterad VD med stort intresse i hälsa och hållbarhet.
Lars Normark, arbetsam vinmakare som vill både utvecklas och utveckla drycker.
Urban Malmbom, stolt assisterande vinmakare med hjärta i Norsjö, Västerbottens inland
Algotsvägen 5
935 32 Norsjö
Karta
Blommor, rötter, svampar och blad – Bärande Produkters sortiment innefattar runt 100 grundråvaror från skog och mark. Färska, frysta och torkade beroende på säsong.
Hansen Charkuteri är ett småskaligt charkuteri som förädlar lokala och regionala råvaror till exklusiva charkprodukter. Verksamheten startade 2013, då det inte fanns några andra som jobbade med charkuterier småskaligt i Västerbotten.
Familjen Hellström – Pär, Johanna och barnen Matilda, Alfred och Oskar är en jordbrukarfamilj i Västerbotten som gör ost i eget gårdsmejeri av morgonmjölk från egna kor.